Foredrag

Foredrag jeg tilbyder

Når alle masker falder
– Fra kaotisk barndom til mønsterbryder

I dette foredrag tager Thomas de Oliveira afsæt i sin nye selvbiografi ’Når alle masker falder’, der udkom ultimo 2019.  I bogen fortæller han hudløst ærligt om sin kaotiske barndom med omsorgssvigt, farens tidlige død, anbringelser i forskellige plejefamilier og institutioner og flere års misbrug af alkohol og hash.

Thomas lukker sine deltagere helt indenfor, og fortæller om de mange kaotiske oplevelser han gennem sin barndom har haft, og reflekterer over hvordan det har påvirket ham.

I foredraget giver Thomas et bud på, hvordan man samler sig selv op og begynder på en frisk. Han deler livligt ud af en række gode råd, som har hjulpet ham mod et bedre liv.

Foredraget er velegnet til biblioteker, menighedsråd, FOF, AOF og andre fora, hvor I ønsker at give oplevelser til mennesker. Foredraget giver jer muligheden for at inspirere udfordrede mennesker og deres pårørende.

Fra kaotisk barndom til mønsterbryder
– Hvordan hjælper vi bedst?

Thomas de Oliveira fortæller i dette foredrag, hvordan vi som voksne fagpersoner, bedst kan støtte de børn og unge mennesker der grundet en kaotisk start på livet, er havnet på det forkerte spor.

Foredraget er målrettet personale som til daglig arbejder med børn og unge. Det kan være grupper af lærer, pædagoger, socialpædagoger, sagsbehandlere, socialrådgivere, psykologer eller plejeforældre.

Thomas er selv vokset op med to psykisk skrøbelige forældre, der ville det bedste, men kun glimtvist formåede at løfte opgaven. Thomas blev derfor anbragt i forskellige plejefamilier, institutioner og har i det meste af sin skoletid gået i en specialklasse.

Han landede heldigvis godt, og arbejder i dag som coach og mentor for udsatte børn og unge. 

Foredraget, der kan varieres i varighed og form, behandler bl.a. disse områder:

  • Betydningen af positive relationer mellem den unge og de voksne fagpersoner
  • Hvordan vi kan arbejde med at forstå de unge
  • Hvordan vi imødekommer de unge, så den altafgørende positive relation skabes og vedligeholdes
  • Et coaching redskab til at facilitere en god samtale mellem fagperson og ung
  • Vigtigheden af fysisk aktivitet blandt udsatte børn og unge

Lorte eller smileyvejen
– Hvilken retning vælger du?

Book et stærkt foredrag til jeres unge i alderen 12-25 år.

I dette personlige og inspirerende foredrag tager Thomas de Oliveira jeres unge med til sin kaotiske barndom med omsorgssvigt, farens tidlige død, anbringelser i forskellige plejefamilier og institutioner og flere års misbrug af alkohol og hash.

I dag er Thomas mentor og coach for unge. Han lukker sine deltagere helt indenfor, og fortæller om de mange kaotiske oplevelser han gennem sin barndom har haft. Han deler livligt ud af de råd, handlinger og livsvalg, som har hjulpet ham til et godt voksenliv.

I foredraget inspirerer Thomas de unge til at vælge livet. Han opstiller en overskuelig valgmulighed, som vi alle kan vælge: Vælger du Lortevejen eller smileyvejen?

Thomas er kun 23 år. Aldersmæssigt er han derfor ikke langt fra de unge, hvilket giver dem en nærværende oplevelse af at være i øjenhøjde med Thomas.

Send forespørgsel
Det var et godt foredrag på Hjørring Bibliotek i lørdags. Det giver altid mere at høre tingene fra én, som selv har prøvet det og Thomas fortalte åbent og ærligt om hans barndom og ungdom på godt og ondt.
Christina, Socialpædagog
Det er et meget personligt og fangende foredrag. Jeg fik virkelig et godt indblik i, hvordan et barn som er vokset op med omsorgssvigt føler og tænker, og hvor vigtigt den nære relation er.
Foredraget kan varmt anbefales.
Peter, Politibetjent
Thomas formår på fineste måde at fortælle om de fagpersoner der på forskellig vis, fanger Thomas både som lille dreng, og som teenager, på mange måder bliver det kompas som han har manglet hos forældrene. Han fortæller fuldstændig, uden bitterhed og offerrolle. Bogen er desuden absolut læseværdig, og kan på det varmeste anbefales til alle de mennesker der har berøring med, og ansvar for vores børn og unge mennesker.
Mette, Pensioneret socialpædagog
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.