Når alle masker falder

Når alle masker falder er biografien om Thomas de Oliveira, en nordjysk dreng, der gennem sin opvækst havde behov for særlig støtte. Han var et af de børn, hvor massive omsorgssvigt var en del af hverdagens kost. I dette tilfælde førte tragiske hændelser til, at han blev anbragt i forskellige plejefamilier og institutioner. Trods kaotiske omstændigheder besad han ikke desto mindre en gnist og vilje, der allerede som teenager bragte ham ad iværksættervejen og på avisernes forsider.

Men teenageårene var fyldt med stormfulde modsætninger. Weekender i sus og dus som purung iværksætter i det københavnske jetset kontra konfliktfyldte hverdage som plejebarn og specialklasseelev. Det blev til en ungdomsuddannelse, og han nåede endda at være ret velhavende et par år. Men under overfladen lurede opvækstens smerte, og den blev bedøvet af alkohol og hyppige besøg i detentionen og på hospitalet, ligesom han nåede at ryge så meget hash, at han udviklede angst.

Som 18-årig forlod den nu unge mand misbrugsmiljøet, rykkede teltpælene op og forsøgte at få en frisk start på Sjælland. Men spøgelserne fulgte efter og bragte ham som 20-årig i et biluheld, der var millimeter fra at tage livet af ham.

Bogen er en skildring af de destruktive livsspor, der kan følge af en utryg opvækst – men den er først og fremmest en pointering af den afgørende forskel, som nære relationer kan gøre. Således henvender den sig både til de omsorgssvigtede børn og unge samt de voksne fagpersoner, der arbejder med dem.

249,95 DKK

Lagerstatus: På lager

Mette Thomsen
Mette ThomsenTårs
Læs mere
Bogen er absolut læseværdig, og kan på det varmeste anbefales til alle der arbejder med børn og unge.
Inge Cole
Inge ColeBandholm
Læs mere
Jeg har nu læst bogen, og den ramte mig lige i hjertet.
Lektør
LektørDansk Bibliotekscenter
Læs mere
Hjerteskærende og velskrevet selvbiografi, som på hudløs ærlig vis fortæller en historie om en succesfuld mønsterbryder.
Line Knudsen
Line KnudsenEsbjerg
Læs mere
Jeg synes bogen har nogle gode debatter at tage op, og nogle ting som man som person, men også som samfund burde lægge flere kræfter i. Rigtig god bog.
Tidligere
Næste

Spar 25% med rabatkoden

Scroll til toppen

Det kommer du til at fortryde...

Her er 20% rabat med denne rabatkode

20fortrydikke

(husk at kopiere inden du klikker videre)

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.