Debatindlæg i Politiken

Debatindlæg i Politiken

9. juli 2022

Jeg vågner op i hospitalssengen. Et drop fylder saltvand i mit blod, jeg har en bismag af kål i munden. Jeg er glad for at ligge på enestue, selv om her er hvidt og kunstigt. Naturbilledet på væggen – bølgende mark, lille sø omkranset af høje strå og et stort grønt egetræ – siger mig absolut intet.

Jeg hiver i den røde snor bag sengen, og kort efter kommer sygeplejersken. Vi kender hinanden, for det er ikke første gang, jeg ligger her. Jeg vil hjem, meddeler jeg.

En times tid senere ankommer en pædagog fra døgninstitutionen. Nålen med saltvand er væk, og jeg har fået et glas saftevand med smag af hyldeblomst til at fjerne det værste af kålsmagen.

»Lad os komme væk herfra«, siger jeg til ham. Det kan kun gå for langsomt, selv om min krop føles energiforladt og fortabt efter en aften og nat, hvor jeg igen tog i byen og drak, til jeg lå bevidstløs på gågaden. Men det er trods alt sjovere at drikke, til man segner, end at sidde og glo ud i luften på den døgninstitution, som ifølge systemet skal forestille at være mit hjem.

Pædagogen kører mig ’hjem’, alting fortsætter, som om intet er hændt.

Ugen efter henter den samme pædagog mig igen. Denne gang bliver jeg vækket af betjenten, som råber: »Så er det tid til at stå op«. Hospitalsseng den ene uge, madras i detentionen den anden … For mig er det et fedt.

Det eneste, der for alvor forandrer sig, er, at jeg bliver endnu bedre til at drikke og tage stoffer.

Læs hele mit debatindlæg i Politiken her: Personalet så mig gå i opløsning. Men der blev ikke gjort noget synderligt ved det

Topmøde om skolegangen for anbragte børn og unge

I weekenden deltog jeg på det årlige topmøde i De Anbragtes Vilkår, hvor jeg også siden 2019 har været frivillig. Det har en stor effekt, når vi så mange tidligere anbragte samles og levede erfaringer deles ud. Det gør en mærkbar forskel for nuværende anbragte, når politikere og fagfolk så senere læser og handler på

Se her →

Thomas de Oliveira holder foredrag i Ringsted

Lady Chamber Ringsted havde i marts 2022 besøg af Thomas de Oliveira, hvor vi hørte foredraget ”Når alle masker falder”. Thomas er en levende fortæller, og han berettede om en noget anderledes opvækst med svigt og død, og om ulykken der til sidst ændrede hans liv til det bedre. Thomas går ind i ens tanker

Se her →

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Har du mod på at fortælle din historie til hjælp og støtte for andre?

– Så tøv ikke… Beskriv kort dig selv her, og jeg kontakter dig

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.